ОТ НАШАТА
РЕКЛАМА:

Azul Beach Resort Negril

Негрил, Кариби
Делукс, Без изхранване
1 нощувка

на човек от 165 € още

Провери наличност за хотел Ямайка:

Моля, изберете възраст на децата

Моля, изберете възраст на децата

Негрил, Ямайка

Charela Inn

Друг тип настаняване, Без изхранване
1 нощувка

its

на човек от 61 €

Порт Антонио, Ямайка

Hotel Mockingbird Hill

Двойна стая, all inclusive +
1 нощувка

der

на човек от 58 €

Негрил, Ямайка

Azul Beach Resort Negril

Делукс, Без изхранване
1 нощувка

its

на човек от 165 €

Ямайка

Разположена в сърцето на Карибско море на един от островите на Големите Антили, Ямайка e типичен райски остров с живописна природа, тюркоазеносиньо море, тропически плажове. Вечното лято е озвучено от реге, осеяно с палми, красиви залези, пещери, планини, прорязани от водопади и извори. Множеството екзотични курорти и природни забележителности привличат над 1,3 млн. посетители годишно.

Най-популярните ваканционни региони на Ямайка са Монтего Бей и Очо Риос, на северния бряг. Първият е и най-големият на острова, съсредоточил голямата част от хотелите, с прекрасни условия за практикуване на атрактивни водни и други спортове като гмуркане, сърфинг, каяк, голф. Запазеното пасторално спокойствие на Очо Риос ще ви доближи до уединени заливи и изключително богата растителност. На западното крайбрежие Негрил привлича вниманието с 11-километровата си брегова ивица със запазено екологично богатство, кристалночистите води и карибски залези в условията на изискани курорти, все отлични предпоставки за едно неповторимо изживяване.

Едни от най-известните забележителности на Ямайка започват несъмнено с къщата - музей на Боб Марли в столицата Кингстън, която ще ви доближи до реге легендата. В столицата са още Националната галерия, Националния парк на героите, ботаническата градина и колониалното имение Девън Хаус. Трябва да видите и живописния стъпаловиден водопад Денс Ривър недалеч от Очо Риос и Долфин Коув - естествен делфинариум, където можете да плувате редом с морските обитатели. Още от природните забележителности, който не бива да бъдат пропускани, са заливът Блъди Бей с 18-те коралови рифа в Негрил и Синята лагуна в аристократичния курорт Порт Антонио. Родината на рома може да ви покаже процеса на производство му, както и старинни технологии в някоя от многобройните фабрики.

Най-доброто време за почивка на Ямайка са сухите месеци от декември до април. Климатът на острова е тропически с постоянни средни максимални температури между 30 и 32°C и средни минималнват прекрасни услои от 23 до 25°C. Сезонът на ураганите е от юли до септември.

Часова разлика с България: – 7 часа.

Визов режим: необходима е виза, която се може да се получи при пристигане в страната, както и задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на влизане.

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

30°C

26°C