Потърси почивка в Испания:

Моля, изберете възраст на децата

Лорет де Мар, Коста Брава

htop Palm Beach

Двойна стая, all inclusive +
1 нощувка

der

на човек от 20 €

Камбрилс, Коста Дорада

Hotel Augustus

Двойна стая, all inclusive +
1 нощувка

der

на човек от 22 €

Сантяго де Компостела, Атлантическо крайбрежие - Испания

NH Collection Santiago de Compostela

Двойна стая, all inclusive +
1 нощувка

der

на човек от 48 €

Най-изгодните All Inclusive хотели

 • htop Palm Beach

  Лорет де Мар

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 20 €
 • Hotel Augustus

  Камбрилс

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 22 €
 • Photo Zabalburu

  Билбао

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 24 €
 • Hotel Albahía

  Аликанте

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 24 €

Най-изгодните 5-звездни хотели

 • Carlton

  Билбао

  Двойна стая, all inclusive +
  1 нощувка на човек

 • от 50 €
 • Best Semiramis

  Пуерто де ла Круз

  Двойна стая, Без изхранване
  1 нощувка на човек

 • от 50 €
 • Fairplay Golf

  Беналуп-Касас Виежас

  Двойна стая, Без изхранване
  1 нощувка на човек

 • от 58 €

Испания

Разположена на Пиренейския полуостров страната очарова със своята природа и богата история и култура. По протежение на красивото средиземноморско крайбрежие от Френската Ривиера до Гибралтар са разположени голям брой живописни курортни селища. Страната на коридата и фламенкото, на красивата смесица от европейска и арабска архитектура и римски паметници заема второ място след Италия в света по брой обекти в списъка на Юнеско или общо 40. Със своите десетки градове, центрове на историята и изкуството и многобройни забележителности, Испания е целогодишна туристическа дестинация с многообразни ваканционни опции.

Най-популярните ваканционни региони в Испания като започнем от юг са Андалусия, където хилядолетната история в региона е завещала величествени архитектурни обекти, пръснати из Севиля, Гранада, Кордоба, Малага, Коста де Амелия и Коста дел Сол. Средиземноморският климат и крайбрежие, съчетани с високи върхове на Сиера Невада и богатата природа предлагат разнообразни туристически възможности. В северна и средна Испания и Каталония са разположени любимите и забележителни метрополи – Сантяго де Компостела, Билбао, Саламанка, Мадрид, Барселона. Балеарските острови в Средиземно море - Ибиза, Майорка и Менорка, и Канарските в Атлантическия океан - Тенерифе, Фуертевентура, Гран Канария, Лансароте, Ла Палма, Ла Гомера, Ел Йеро предлагат неизброими ваканционни възможности и комбинация от класически морски отдих с културно-познавателни екскурзии, спа и голф.

Някои от най-известните забележителности в Испания са Кралският дворец и музеят Прадо в Мадрид, римокатолическата църква Саграда Фамилия в Барселона, средновековният град Куенка с „висящите къщи“ на ръба на скалите. Много туристи идват само за да зърнат великолепния шедьовър на мавърското архитектурно изкуство на двореца-крепост Алхамбра в Гранада, свързан с предизвикващите сетивата градини на султаните – Хенералифе и стария мавърски квартал Албайсин. Най-голямата готическа катедрала в Севиля и Мескита де Кордоба - бивша джамия, която днес е величествена катедрала, заслужават подобаващо внимание.

Най-доброто време за почивка в Испания зависи от климатичните особености на региона – от май до септември на север и от април до ноември на юг. В северните части климатът е умерен морски с влияние на Атлантическия океан. През летните месеци средните максимални температури достигат 27- 29 °C. Характерно за този климат е влажното време през цялата година. В централна Испания климатът е субтропичен, а в южните части е субтропичен и средиземноморски, отличаващ се с влажната мека зима и сухото и горещо лято, със средни максимални температури през най-горещия август от около 30°C.

Часова разлика с България: – 1 час

Визов режим: достатъчна е лична карта

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

21°C

18°C