Потърси почивка в Сейшели:

Моля, изберете възраст на децата

Сейшели

Разположени в Индийския океан между най-северната точка на остров Мадагаскар и Екватора, архипелагът на Сейшелските острови се състои от 115 пръснати като диаманти острова с различен произход и релеф. Дестинацията е привлекателна не само заради тропическия си климат и едни от най-красивите плажове на света. Буйна тропическа растителност около планински върхове, издигащи се над тюркоазеното море, природни и морски паркове с уникална флора и фауна и коралови рифове с условия за шнорхелинг, гмуркане, яхтинг или риболов, а също и запазената креолската атмосфера на малките градчета – все предпоставки за прекрасна и разнообразна почивка.

Най-предпочитаните ваканционни региони на Сейшелите са по-големите гострови – Мае, Прален, Ла Диг, предлагащи идеални условия за зажаднелите за почивка и за любителите на природата, а младоженците там могат да намерят своя мечтан снежнобял залив. На кораловите острови Бърд, Денис и Сейнт Ан любителите на гмуркането и шнорхелинга ще открият спокойствието и уединението на частните вили и бунгала.

Едни от най-известните забележителности са Ботаническата градина в столицата Виктория, основана още в далечната 1771, градината с над 150 вида орхидеи от цял свят, Националният парк Морн Сейшелоа и най-дългият и известен плаж Beu Vallo, предлагащ неизброимо разнообразие от водни, моторни и плажни спортове. На спокойния и замечтан остров Прален, защитен в списъка на Юнеско за световно природно наследство, ще видите така известното палмово дърво с двоен кокосов орех „Коко де Мер“, расте единствено там и на още един необитаем остров . Дом на редица редки видове са както Морският национален парк на остров Света Ана, така и най-северните острови Денис и Бърд, където можете да наблюдавате отблизо редки морски птици и костенурки.

Най-подходящото време за почивка на Сейшелите е периодът от май до ноември, когато температурите са приятни – ок. 26-27 градуса, а валежите и влажността на въздуха намаляват. Ако изберете периода декември – април температурите ще са ок. 29 градуса, но валежите и влажността на въздуха също ще са се увеличили. Най-подходящи за гмуркане и шнорхелинг са месеците април, май, септември и октомври, когато океанът е по-спокоен.

Часова разлика с България: +2 часа

Визов режим: достатъчен е задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на влизане

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

25°C

26°C