Потърси почивка в Швейцария:

Моля, изберете възраст на децата

Швейцария

Разположена в сърцето на Европа между Франция, Германия и Италия Швейцария е страна с типично планински релеф. На границата с Италия е разположен върхът Матерхорн, символ на цялата страна и допринасящ за популяризирането на всичко произведено в нея. Страната на часовниците и реда, на шоколада и банките, със своите четири официални езика е известна и като средище на европейското езиково и културно влияние. Със своите световноизвестни курорти, разположени в Алпите и около живописните езера, страната е целогодишна туристическа дестинация.

Най-популярните ваканционни региони са Вале на юг, събиращ над 40 четирихилядника наред с „Изворът на Алпите“ – Матерхорн, едни от най-големите глетчери и високата винена долина на горното течение на Рейн. Граубюнден с драматичните алпийски пейзажи, от тихите селца до най-изисканите курорти като Сейнт Мориц и Давос, центрове за зимни спортове и туризъм. Тесин с италианския си чар и средиземноморския мек климат отвъд Алпите е известен сред туристите и с двете си живописни езера Лугано и Лаго Маджоре, а Централна Швейцария с Цюрихското езеро и Люцерн. На север Бернският Оберланд и провинция Во впечатляват със стария град на Берн по егидата на ЮНЕСКО и един от най-големите природни резервати в Швейцария. Благодарение на отлично развитата туристическа инфраструктура са създадени прекрасни възможности за комбинация на класическия ски туризъм със спортни и културно-развлекателни програми.

Най-известните забележителности в Швейцария са величествените Алпи – със световноизвестните си планински масиви и глетчери, между които обявеният за световно природно наследство на ЮНЕСКО – Алечкият глетчер; Швейцарските езера – Женевското, Лаго Маджоре, Люцерн и Лугано, а също Рейнското дефиле, славещо се като "Little Swiss Grand Canyon"; красивата долина на извори и скални стени Лаутербрунен със спиращия дъха водопад Щаубах в Бернския Оберланд. Културни и архитектурни забележителности също не липсват - покритият дървен мост Капеленбрюке, средновековният Шильонски замък на Женевското езеро, както и трите средновековни крепости на Белинзона в Тесин.

Най-доброто време за почивка в Швейцария е между май и септември за любителите на по-топло време. Температурите през този период са между 9 и 27 градуса. Като цяло климатът в страната е променлив и се влияе главно от значителните разлики в надморската височина и влиянието на атлантическите и източните течения. Поради ниското налягане в предпланините лятото е слънчево и сравнително топло, а зимата е слънчева и студена. За любителите на зимните спортове оптималното време за пътуване е от декември до април. Температурите през периода са между минус 3 и 10 градуса.

Часова разлика с България: – 1 час

Визов режим: без визов режим за престой до 3 месеца; освен паспорт за това време се признава валидна българска лична карта

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

24°C

0°C