Потърси почивка в Малдиви:

Моля, изберете възраст на децата

,

Ellaidhoo Maldives by Cinnamon

Двойна стая, Без изхранване
7 нощувки

its

на човек от 1371 €

,

LUX* South Ari Atoll Resort & Villas

Бунгало, Без изхранване
7 нощувки

der

на човек от 2900 €

,

Atmosphere Kanifushi Maldives

Вила, Без изхранване
7 нощувки

der

на човек от 2382 €

Най-изгодните All Inclusive хотели

Най-изгодните 5-звездни хотели

Малдиви

Разположени в сърцето на Индийския океан на около 600 км. югозападно от Индия, Малдивите се простират на обща площ от 90 000 кв. км., от които едва 300 кв. км. суша. Архипелагът, състоящ се от 1 192 острова, от които 200 са населени, е формиран от 26 атола. Тези коралови образувания, описващи пръстеновидна структура, затварят тюркоазени плитчини и лагуни. Близостта до Екватора, гарантираща целогодишно високи температури, и богатството на подводния свят правят Малдивите една мечтана дестинация.

Най-предпочитаните ваканционни региони са Северен Мале Атол, Южен Мале Атол, един от най-големите е Ари Атол, на север това са Баа Атол, Лхавиани Атол и на юг - Лааму Атол и Аду Атол, станали достъпни съвсем скоро, те пазят богати на видове обитания, а също и руини на древни будистки постройки. Северен Мале Атол, макар да посреща първите туристи преди едва около 50 години, е добре проучен и предлага уникални места за гмуркане. Южен Мале Атол, въпреки близостта си до най-гъсто населената столица на света – Мале, е истински рай на спокойствието с многобройните си уединени места за изследване на подводния свят. Северните атоли можете да опознаете под кристалната вода на лагуните, идеални за шнорхелинг. А прекрасните туристически ризорти са подготвили и водни вили за тези, които желаят да бъдат настанени директно над самите тюркоазени лагуни.

Едни от най-известните забележителности на Малдивите са несъмнено хилядите километри коралови рифове, плитчини и тюркоазени лагуни - дом на над 700 вида морски обитатели. Неслучайно Малдивите са обичани и предпочитани от гмуркачи от цял свят. От всички 26 атола, Ари Атол е известен сред познавачите като истинското Елдорадо. Лааму Атол пък пази историята на първите заселници в руините на древни будистки постройки.

Най-подходящото време за почивка на Малдивите зависи от предпочитаното занимание, за гмуркане и шнорхелинг това е периодът януари – март. За уиндсърф това ще е в най-подходящата фаза на югозападния мусон юни – септември. Със своя постоянен топъл тропически климат дори през дъждовните месеци между май и октомври високите температури на водата и въдуха са гарантирани.

Часова разлика с България: +3 часа

Визов режим: необходим е задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на влизане

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

30°C

29°C