Потърси почивка в Гърция:

Моля, изберете възраст на децата

Гърция

Разположена в източната част на Средиземно море, Гърция е предпочитана ваканционна дестинация с многобройните си острови, дългата си брегова ивица и чистите плажове. Гърция е страна с многовековна история и интересна култура, които се съчетават с необикновено красивата природа и я превръщат в магнит за туристи от цял свят. Там всеки може да намери нещо за себе си - от кипящия нощен живот на Миконос, до античната красота на Делос, от величието на Делфи до очарованието на Халкидики, от уединеността на малките островчета до пулсиращия ритъм на големите туристически центрове.

Най-предпочитаните ваканционни региони са близките до нас Халкидики и остров Тасос, Йонийските острови – Корфу, Лефкада, Закинтос, най-големият остров на Гърция - Крит, Лесбос и Самос, Цикладските острови – Миконос, Санторини, Скиатос и не на последно място полуостров Пелопонес.

Едни от най-известните забележителности в Гърция са Партенонът и Музеят на Акропола в Атина, символ на европейското културно богатство. Древногръцкото светилище и храм на Аполон в Делфи. Метеора, със своите стръмни и трудно достъпни скали, разположен насред Тисалийската равнина в централната част на страната събира величествени манастири. Руините на Олимпия, Мистра и Епидавър на Пелопонес. Дворецът в Кносос, плажът Балос и клисурата Самария на остров Крит, свещеният остров Миконос и изпълненият с величие и колорит остров Родос, жовописната Света гора със своите 20 манастира, която е част от перлата на Средиземно море – Халкидики. Повечето от изброените забележителности са част от световното културно наследство на Юнеско.

Най-подходящото време за почивка в Гърция е периодът от май до септември, когато температурите се движат между 23 и 29°C. Климатът по крайбрежието и на островите може да се определи като типично средиземноморски – с горещо и сухо лято, мека зима и приятен морски бриз през цялата година.

Часова разлика с България: 0 часа

Визов режим: достатъчна е лична карта

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

15°C

17°C