Потърси почивка в Доминиканска република:

Моля, изберете възраст на децата

Моля, изберете възраст на децата

Сосуа, Северно крайбрежие

Casa Marina Beach

Супериор, Без изхранване
7 нощувки

its

на човек от 252 €

Пунта Кана, Източно крайбрежие

Serenade Punta Cana Beach & Spa Resort

Според каталог, Без изхранване
7 нощувки

its

на човек от 566 €

Най-изгодните All Inclusive хотели

 • Casa Marina Beach

  Сосуа

  Супериор, Без изхранване
  7 нощувки на човек

 • от 252 €
 • Villa Taina

  Кабарете

  Двойна стая, all inclusive +
  7 нощувки на човек

 • от 261 €

Най-изгодните 5-звездни хотели

Доминиканска република

Разположена е в източната част на остров Испаньола - вторият по големина от архипелага на Големите Антили, между Атлантическия океан и Карибско море. Доминиканската република е сред най-атрактивните туристически дестинации, привличаща целогодишно безброй ценители на карибската красота. Земя, надарена с вечно лято, невероятна тропическа природа, дълги искрящо бели плажни ивици. Тя пази и богатата история и с усмивка разкрива своята неповторима култура по стъпките на Христофор Колумб.

Най-популярните ваканционни региони в Доминиканската република са палмовият рай на Пунта Кана и Самана. Пунта Кана се разполага в най-източния край на острова и ще ви спечели с вплетената в тропическата природа архитектура, съчетаваща испанската, мексиканската и местна култури и дава разнообразни възможности за водни спортове, спа и голф. Самана, намираща се на северния бряг на едноименния полуостров, е мястото, където акостира Христофор Колумб в далечната 1492. Тя е привлекателна точка не само за туристи, но и за гърбатия кит в размножителния му период.

Най-известните забележителности в Доминиканската република са първо самата столицата Санто Доминго - като първо европейско поселище в Новия свят, основано през 1496, и прекрасната природа. Старият град на Санто Доминго е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Националните паркове Лос Хаитисес на Самана и Харагуа, където се намира и Соленото езеро Енрикийо, някога част от океана, а днес резерват за много редки видове от флората и фауната.

Най-доброто време за почивка в Доминиканската република е периодът между декември и април, когато температурите са приятни, не прекалено високи и не е дъждовно. Климатът е съчетание от тропичен и субтропичен, средните месечни температури варират между 22 и 27 градуса. Дъждовният сезон и периодът на ураганите продължава от юли до октомври. В този период температурата на водата е над 30 градуса, което дава мощ на тропическите бури.

Часова разлика с България: – 6 часа

Визов режим: необходима е туристическа карта, която се може да се закупи при пристигане в страната, както и задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на влизане. Тази карта може да бъде закупена предварително през нас, а ако резервирате самолетна почивка с начална/крайна точка летище в Германия получавате туристическите карти безплатно.

Оптимално време за пътуване:

Най-доброто време за почивка в Доминиканската република са месеците от октомври до април, въпреки че времето е великолепно през цялата година. През януари дневните температури са около 27°C, а през август – около 32°C. Дъждовният сезон продължава от май до септември и съвпада със сезона на ураганите. В този период температурата на водата надвишава 30°C и това подхранва мощни тропически бури.

Температури:

27°C

26°C