за информация и резервации

+359 2 93557 22

sales@dertour.bg

Потърси почивка в Хърватска:

Моля, изберете възраст на децата

Рабач, Истрия

Allegro Sunny Hotel by Valamar und Miramar Sunny Hotel by Valamar

Двойна стая, Без изхранване
1 нощувка

der

на човек от 23 €

Паг-град, Крк и Северноадриатически острови

Pagus

Двойна стая, Без изхранване
1 нощувка

der

на човек от 33 €

Орасак, Адриатическо крайбрежие

Sun Gardens Dubrovnik Hotel

Двойна стая, Без изхранване
1 нощувка

der

на човек от 52 €

Най-изгодните All Inclusive хотели

 • Maestral

  Нови Винодолски

  Двойна стая, Без изхранване
  1 нощувка на човек

 • от 27 €
 • Hotel Bellevue

  Оребич

  Двойна стая, Без изхранване
  1 нощувка на човек

 • от 31 €

Най-изгодните 5-звездни хотели

 • Melia Coral

  Умаг

  Двойна стая, Без изхранване
  1 нощувка на човек

 • от 56 €
 • Hotel MORE

  Дубровник

  Двойна стая, Без изхранване
  1 нощувка на човек

 • от 60 €

Хърватска

Разположена в Югоизточна Европа, Хърватска е една от малкото страни по света, където можете да се насладите едновременно на морски, планински, културен и други видове туризъм. Излазът на Адриатическо море на запад прави страната известна туристическа дестинация със своите превъзходни курорти и повече от 1000 малки и големи острова, предлагащи тюркоазено море и средиземноморска красота. Хърватия е съчетание на модерното и старото в идилична хармония.

Най-предпочитаните ваканционни региони са разположени на живописната крайбрежна ивица на Адриатическо море. На север това е полуостров Истрия, впечатляващ както с прекрасните си крайбрежни заливи, така и с венецианския чар на средновековните градчета, а във вътрешността с крепости, извисяващи се на карстови хребети сред богата горска и кипарисова растителност. Заливът Кварнер, разположен в северната част на Адриатика между Истрия и континенталното крайбрежие с богатите си острови Крък, Црес, Паг и Раб. На юг между остров Раб и залива на Котор пък е Далмация с малки китни заливи, красиви крайбрежни планини и множеството южноадриатически острови. Във вътрешността на страната е районът на Плитвишките езера.

Едни от най-известните забележителности са в историческия регион Далмация, обхващащ градовете Сплит и Задар, предлагащи богато разнообразие от древна история, средновековна архитектура и зрелищни плажове. Дворецът на Диоклециан в Сплит, неслучайно под егидата на ЮНЕСКО е една от най-хубавите и запазени антични постройки. На юг - Дубровник, известен като „Перлата на Адрия“, е сам по себе си музей на открито. Като бисер на южното крайбрежие и родно място на мореплавателя Марко Поло, остров Корчула ще Ви впечатли с венецианския си стил. Една уникална природна забележителност в Хърватия е и национален парк Плитвишки езера, събиращ 16 карстови езера, разполагащи се в протежение на 7км и живописно свързани с 92 водопада.

Най-подходящото време за почивка в Хърватска е между юни и август за любителите на по-топло време. Тогава средните температури са около 27 С° със средно 8 дъждовни дни на месец. Зимата е сравнително мека като средните температури за периода декември февруари са 9 С° със средно 11 дъждовни дни на месец.

Часова разлика с България: – 1 час

Визов режим: достатъчна е лична карта

Оптимално време за пътуване:

Coming soon!!!

Температури:

0°C

0°C